Datuk Seri Najib Tun Razak blog – Laman Web TPM

Well…if you are in the MMO and knows SEO, you will probably learn some things from here. If this post gives you the WTF and WTH, then, sorry lah. Hard to explain in this post.

Anyway…….OT, I just want to note down that after our PM has his own Warkah Untuk Pak Lah, our Deputy Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak too set up his own website. It is not Datuk Seri Najib Tun Razak blog as it is more of a website style.

So, anyone wish to find laman web najib tun razak, it is at 1malaysia.com.my. You can find the news release on Datuk Seri Najib Tun Razak website here on my personal blog.

Again, I hope readers learn some SEO skill through this post.

Sekian.

Post Author: lilian

9 thoughts on “Datuk Seri Najib Tun Razak blog – Laman Web TPM

  syuxx

  (September 17, 2008 - 3:04 pm)

  Use the catchy magnetic title. linking back to own post/ own other blog.

  dont give the link juice to the other website! haha.
  or else he will rank higher in the SERP.

  those people website are always no ball & sucks.

  leslie

  (September 17, 2008 - 10:19 pm)

  Is this site as hot and juicy as RPK’s Malaysia Today?

  Sweet Lemon

  (September 18, 2008 - 8:15 am)

  Ooo………
  I am very disappointed. I though I would have the chance to visit his residence, just like what Saiful did.

  apiz79

  (September 18, 2008 - 9:41 am)

  Simple SEO technique yet effective

  Shueqry

  (September 23, 2008 - 1:55 am)

  Thank you..i’ve learned a simple technique too, for a newbie.

  Thinakaran A/L Subramanim

  (January 23, 2009 - 10:30 am)

  Jalan yang bertar menyenangkan pengguna jalan raya,kemudahan ini telah disediakkan oleh Kementerian Kerja Raya,namun jalan jalan di estet masih belum ditarkan walaupun estet tersebut Dibawah Malaysia,
  Kerajaan haruslah menetapkan syarat tegas pada syarikat syarikat swasta estet agar syarikat berkenaan menyediakkan kemudahan jalan bertar begi kegunaaan rakyat di estet.

  zulkifli

  (January 23, 2009 - 4:32 pm)

  Pada tahun 1998, kes bankrap telah dilaporkan di Malaysia sebanyak 8,110. Semenjak itu, ia semakin meningkat setiap tahun. Manakala pada 2006, terdapat 13,596 kes bankrap telah difailkan 1,656 atau 12.2 peratus disebabkan hutang kad kredit.

  Bayangkan dalam 2009 ini selepas 10 tahun, ia akan meningkat berganda-ganda disebabkan kegawatan ekonomi global dan pembuangan pekerja disektor swasta atau kilang atau industri. Daripada sumber Persatuan Pengguna Pulau Pinang, mereka yang masih muda ini bankrap antaranya disebabkan oleh hutang kredit kad. Yang menyedihkan lagi kes bankrap melibatkan mereka yang berumur di bawah 30 tahun dan paling muda diistiharkan bankrap ialah dalam usia 23 tahun yang telah disiarkan di dalam sebuah akhbar minggu sudah. Setiap hari dihalaman akhbar dengan bangganya menyiarkan nama-nama bankrapsi atas alasan perintah mahkamah.

  Amat mendukacitakan dan merisaukan kerana peningkatan kes bankrap juga terjadi di kalangan kita sekiranya tidak berhati-hati di zaman kegawatan ekonomi global dengan mudahnya mendapat kemudahan kad kredit dan skim pembayaran mudah di pasaraya dan gedung jualan tidak mustahil kita boleh terperangkap dengan masalah ini.

  Untuk memudahkan lagi pemahaman kita tentang permasalahan ini, pengetahuan tentang bankrap.

  APA ITU BANKRAP?
  Apabila anda mempunyai hutang yang melebihi kemampuan anda untuk membayarnya.
  Secara mudahnya jumlah hutang yang tidak boleh dibayar sekurang-kurangnya berjumlah RM 30,000.
  Seseorang individu boleh dihukum bankrap apabila gagal menyelesaikan hutangnya RM30,000.00 dan ke atas.
  Daripada pengalaman dengan org yang saya kenali, beliau menggunakan 2 kad kredit maksimum. Mereka akan mnegluarkan surat peguam supaya anda membayar walaupun dengan nilai yang sedikit. Sekiranya anda tidak membayar, nama anda akan disenarai hitamkan di seluruh bank. Oleh itu anda mempunyai masalah membuat pinjaman kemudian hari. Itu adalah termasuk dengan CCRIS dan CTOS. tindakan mahkamah akan dikenakan kemudian.

  Rakyat kian sengsara dengan tekanan kos sara hidup yang semakin menggila, inflasi yang semakin tidak terkawal di sebalik pendapatan yang masih tak menentu dan masih ramai yang menganggur selepas dibuang kerja atas alasan kegawatan ekonomi global. Bagaimana pula dengan pelajar-pelajar lepasan universiti dan kolej didalam kegawatan ekonomi ini?

  Kerajaan terlalu ambil mudah dan tidak mahu memerangi isu bankrapsi dikalangan rakyat. Kerajaan harus mengambil sikap tolerensi dan fahami masalah rakyat sekarang. Biarkan tunggakan ini berlanjutan buat setahun dua kerana semua rakyat mengharap pemulihan ekonomi dengan segera dan bukannya sengaja tidak mahu membayar hutang bank.

  Bank hanya mementingkan peningkatan keuntungan setiap tahun tanpa budibicara dan layanan sebaiknya. Jikalau dulunya peminjam tidak pernah ada tunggakan selama 5-10 tahun tapi sekarang kenalah fahami tentang kegawatan global sekarang. Bukannya sengaja tidah mahu membayar hutang.

  BNM…Bank Negara Malaysia di harap memperhalusi setiap langkah dan memikirkan masaalah pengguna dan penyimpan atau peminjam. Apa gunanya bank negara malaysia jika tidak tahu memainkan peranan sebaiknya. Bank Negara Malaysia bukan nya…..Bank Negara Myanmar.

  Zul

  Mr Haji Mohd Rodi bin Nordin

  (February 15, 2009 - 8:22 pm)

  Assalamualaikum,terima kasih.Untuk mencegah gastrik sila makan buah tunjuk langit,madu lebah,air.Sila layari laman web WASP dan The Smile Train untuk menolong haiwan-haiwan dan kanak-kanak.Saya juga menjalankan berbagai jenis perniagaan seperti pokok-pokok untuk makanan dan perubatan serta air.Tempek Pisang : kacau pisang,tepung gandum,garam,air.Goreng serta leperkan.Sila hubungi: Hj Mohd Rodi bin Nordin . No.42 Lengkuk Meru Permai 3,Halaman Meru Permai,Bandar Meru Raya 30020 Ipoh.Perak.Tel : 019-5704301.

  Taufik Salam

  (September 18, 2009 - 8:28 am)

  Assalamualaikum ,Dato Seri Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri
  sekeluarga,
  Dato Seri Sampai sekarang kumpulan sokongan masih tidak terima duit raya yang Dato Seri umum hari tu ….

Comments are closed.